A VO megalapításának célja egy olyan magyarországi tudományos grid megteremtése, amelyet a tudományos élet legkülönbözőbb szakterületein munkálkodó kutatók, oktatók és diákok minél szélesebb rétegei használhatnak. A Hungrid sikeréhez az akadémiai és felsőoktatási intézmények részvétele is szükséges. A csatlakozásnak több szintje lehetséges:


1. Hungrid felelős:

Intézményenként olyan személy, aki maga is aktív Hungrid VO tag, segít az új felhasználóknak a kezdő lépésekben, illetve a már meglévő felhasználók egyszerűbb gyakorlati kérdéssel hozzá fordulhatnak (pl. tanúsítvány meghosszabbítás).


2. User Interface gép installálása és karbantartása:

Azok az intézmények, amelyek számítógépes erőforrással is szeretnének hozzájárulni a Hungrid sikeres működéséhez, már egy, a helyi felhasználók számára telepített UI-val is megtehetik ezt. A telepítéshez a Generic Install Guide-ban talál segítséget. A Hungridhoz tartozó konfigurációs beállításokat itt tekintheti meg.

Az UI gép telepítésének egy egyszerűbb módja is létezik, amennyiben az adott gépen működik az AFS kliens, úgy az AFS-en keresztül elérhető script futtatásával az UI egyszerűen és gyorsan telepíthető. Erről itt olvashat bővebben.


3. Új számítási és tárolási erőforrások bekapcsolása a Hungridbe:

Azoknak az intézmények, amelyek számítási erőforrást vagy tárolókapacitást kívánnak a Hungridbe csatlakoztatni, az EMI middleware-t kell telepíteniük és megfelelően konfigurálni CE, ill. SE erőforrásként. Az így telepített gépek erőforrásai elérhetővé válnak a Hungrid közösség számára. Technikai segítséget a Hungrid adminisztrátori levelezőlistán kaphat.


4. Új erőforrások bekapcsolása az EGEE infratsruktúrájába:

A megfelelően konfigurált tesztüzemű site ellenőrzések után bekapcsolható az EGI, illetve a magyar grid 24/7 üzemben működő rendszerébe. Az EGI infrastruktúrájához való csatlakozásról itt olvashat bővebben.